Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος επιθυμούν οι ενορίτες του Σουμεσίου, τον εορτασμό του Ιερού τους Ναού.

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 06 Μαΐου 2018 στο Σουμέσι Ροδαυγής, συνέλευση των κατοίκων με θέμα την κανονικότητα του εορτασμού του ΙΝ της Αγίας Τριάδος. Δηλαδή να πανηγυρίζει ο Ναός τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος και όχι....
την επομένη, την Τρίτη, που επί σειρά ετών πανηγύριζε.
Ήταν αίτημα πολλών ετών των κατοίκων του Συνοικισμού, που την Τρίτη λόγω του εργασίμου της ημέρας και της λειτουργίας των Σχολείων αδυνατούσαν να παρευρεθούν. Κυρίως όμως διαπίστωναν ότι συνέχιζε ένα λάθος στο βωμό της παράδοσης.
Την Συνέλευση προκάλεσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας μετά από απαίτηση πολλών κατοίκων και παραβρέθηκαν πενήντα ένας (51). Έγιναν τοποθετήσεις επί του θέματος και  ακολούθησε ψηφοφορία φανερή μετά ανατάσεως της χειρός, κατ απαίτηση των παρευρισκομένων και διαφώνησε ένας με την πρόταση - εισήγηση του Προέδρου να επέλθει η κανονικότητα του πανηγυρισμού του Ναού και να ισχύσει από φέτος. Να τονιστεί ότι όσοι κλήθηκαν να παρευρεθούν αλλά δεν μπόρεσαν είτε λόγω απόστασης είτε λόγω υποχρεώσεων,  άπαντες συμφώνησαν με την πρόταση.
Τηρήθηκαν πρακτικά από το προεδρείο της συνέλευσης, απόσπασμα των οποίων με τα υπόλοιπα έγγραφα υποβλήθηκαν στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ΙΝ Αγίας Τριάδος για αποδοχή του αποτελέσματος και έγκριση.








Δεν υπάρχουν σχόλια: