Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Σημαντικά προβλήματα, κυρίως σε δρόμους, απ την κακοκαιρία. Φωτογραφίες.

Σοβαρά προβλήματα άφησε πίσω της η τριήμερη κακοκαιρία (1-2-3 Δεκεμβρίου), που έπληξε την περιοχή μας. Οι συνεχόμενες έντονες βροχοπτώσεις ήταν η αιτία για κατολισθήσεις, καθιζήσεις και πτώσεις βράχων σε πολλά σημεία της Επαρχιακής οδού, των Δημοτικών και Αγροτικών οδών τα δε ρέματα μετά από παρά πολλά χρόνια πλημμύρισαν μεταφέροντας ξύλα, πέτρες και διάφορα άχρηστα υλικά.
  Πολλά τεχνικά κυρίως κατά μήκος των αγροτικών δρόμων έφραξαν και προκλήθηκαν ζημιές σε...
χωράφια και αποθήκες. 
  Αποκλείστηκαν λόγω κατολισθήσεων οι οικισμοί Κερασίτσα, Άμμος, Λάψαινα από την περιοχή του Σταυρού και κάτω, τα Καπρουτσέικα, η περιοχή Αθανασέικα στο Σουμέσι και η πρόσβαση προς το κέντρο του Χωριού από τον πλακόστρωτο δρόμο.
  Καταστράφηκε από τα ορμητικά νερά του Αράχθου μέρος του χώρου αναψυχής στον Άμμο.
 Το δίκτυο ύδρευσης υπέστη ζημιές στην Κερασίτσα, στο Μπέσικο και στο Περδικάρι επίσης λόγω κατολισθήσεων. Οι ζημιές έχουν αποκατασταθεί.
  Ο Δήμος Αρταίων διέθεσε απ την επομένη μηχάνημα JCΒ για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων πρώτον σε κατοικίες και στη συνέχεια στους υπόλοιπους δρόμους τουλάχιστον εκεί που δεν υπήρχε λάσπη και μπορούσε το μηχάνημα να επιχειρήσει.
  Το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας συνεδριάζει το προσεχές Σάββατο για λεπτομερή, κατά το δυνατόν, καταγραφή των προβλημάτων και υποβολή στο Δήμο πρότασης ιεραρχικής επίλυσης αυτών.
  Σημειώνεται ότι σίγουρα η κατάσταση είναι χειρότερη αφού δεν μπορεί να ελεγχθεί το σύνολο των περιοχών λόγω αδυναμίας πρόσβασης.
  Το επαρχιακό δίκτυο στην περιοχή μας είχε σοβαρά προβλήματα ανάμεσα Σκούπα και Δαφνωτή καθώς επίσης και από κατολισθήσεις, τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ρείθρα (τριγωνικές) από κακολάγκαδο μέχρι τα όρια με τη Σκούπα και από Πιστιανά έως τη διασταύρωση Κιάφας είναι γεμάτα πέτρες και χώματα παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της ΠΕ Άρτας. Όμως θα πρέπει στους κατά καιρούς καθαρισμούς του οδοστρώματος μετά από καταπτώσεις, να απομακρύνονται τα φερτά υλικά προς την απέναντι πλευρά και όχι να σπρώχνονται ξανά στα ρείθρα αφού με την πρώτη καταιγίδα ξαναβγαίνουν στο οδόστρωμα..















Δεν υπάρχουν σχόλια: