Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Προληπτικές Ιατρικές Εξετάσεις σε Γυναίκες και Μαθητές.

Δωρεάν εξετάσεις σε γυναίκες από 25 έως 60 χρονών, διενεργήθηκαν την Πέμπτη 25 -05- 2017 στο Περιφερειακό Ιατρείο Ροδαυγής στα πλαίσια του προγράμματος Grecoself του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Το....
πρόγραμμα Grecoself είναι μια Πανελλήνια δράση για τον προληπτικό έλεγχο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας σε γυναίκες, που διαμένουν μακριά απ τις πόλεις, είναι ερευνητικό, δωρεάν και χρειάζεται την συγκατάθεση της γυναίκας.
   Ελέγχεται η γεννητική λοίμωξη από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV DNA TEST) με λήψη κολπικοτραχηλικού δείγματος   από την ίδια την γυναίκα (ΑΥΤΟΛΗΨΗ - SELF SAMPLING) με την συνεργασία των Συλλόγων επιστημόνων μαιών – μαιευτών, των Πανεπιστημιακών Μαιευτικών - Γυναικολογικών Κλινικών και των Υγειονομικών Περιφερειών του Υπουργείου Υγείας.
   Την προετοιμασία και την οργάνωση σε τοπικό επίπεδο,  κυρίως όμως την ενημέρωση των γυναικών είχαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Ευδοξία Σπύρου και η κ. Τηλεμάχη Μουργελά.
   Το μεσημέρι της ίδιας μέρας κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Ροδαυγής για προγραμματισμένο υγειονομικό έλεγχο των μαθητών (οδοντιατρικό, οφθαλμολογικό, παθολογικό, ορθοπεδικό κλπ). Επίσης ελέγχθηκαν και τα βιβλιάρια υγείας των μαθητών για τους προβλεπόμενους εμβολιασμούς και τις οδοντολογικές εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: