Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Ο Εορτασμός του Πάσχα (μέχρι και της Κυριακής του Θωμά). Φωτογραφίες.


Με κατάνυξη και λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η Ανάσταση του Θεανθρώπου στην Ροδαυγή. Όλη την Μ. Εβδομάδα, σε συνδυασμό με τον πολύ καλό καιρό, οι Εκκλησίες μας γέμιζαν από πιστούς.  Το βράδυ της Μ. Πέμπτης και με την λήξη των Παθών στολίστηκε ο Επιτάφιος από γυναίκες του Χωριού και....
με την.. αισθητική επίβλεψη του Χρήστου Ζαρκάδα, έτσι ώστε να είναι έτοιμος για την αποκαθήλωση το πρωί της Μ Παρασκευής. Στην Αγία Τριάδα στολίστηκε το πρωί της Μ Παρασκευής.
Πριν τα Άγια Πάθη στον προαύλιο χώρο του Ναού της Αγίας Παρασκευής, όπως κάθε χρόνο, συγκεντρώθηκαν Χωριανοί και επισκέπτες, τραγούδησαν τα κάλαντα των Παθών ενώ στην συνέχεια τους προσφέρθηκε από τον Σύλλογο «ευλογούδι» και αναψυκτικό. Πολλοί ήταν αυτοί που στην ακολουθία των Παθών  έψαλλαν μελωδικά τα Εγκώμια.
   Η Ανάσταση στην Αγία Τριάδα στο Σουμέσι τελέστηκε νωρίτερα (22:30) κατανυκτικά χωρίς βαρελότα και βεγγαλικά  και γι αυτό προτιμήθηκε  από πολλούς ιδιαίτερα από γονείς μικρών παιδιών. Στην πλατεία του Χωριού σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ακούστηκε το «Χριστός Ανέστη» και ο εορτασμός του Πάσχα κορυφώθηκε την επομένη με το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία.
    Τέλος η εβδομάδα της Διακαινησίμου ανήκει κυρίως στα εξωκλήσια. Έτσι την Τρίτη του Πάσχα ο Ιερέας λειτούργησε στον Άγιο Νικόλαο Περδικαρίου, Την Παρασκευή της Ζωοδόχου Πηγής στον Άγιο Νικόλαο Σουμεσίου και στην συνέχεια, λόγω χαμηλής θερμοκρασίας, στο καφενείο της Αγίας Τριάδος προσφέρθηκαν από τους ενορίτες  αυγά, κουλούρια, πίτες, κρέας, κρασί και τσίπουρο. Την Κυριακή του Θωμά αλλά και του Αγίου Γεωργίου σειρά είχε ο Άι Γιώργης στην Λάψαινα με μεγάλη συμμετοχή πιστών. Στην συνέχεια αρκετοί απόλαυσαν τον καφέ τους στον Ξενώνα "ΑΡΑΧΘΕΑ" όπου και έγινε πανηγύρι με ζωντανή Δημοτική ορχήστρα. 

















































Δεν υπάρχουν σχόλια: