Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Απ την Αριάδνη στον Βίκτωρα. Φωτογραφίες.

   
Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πέρασαν με χαμηλές θερμοκρασίες χωρίς βροχές και χιόνια.
 Η απειλητική «Αριάδνη», που θα έδινε  φαινόμενα έντονα και πολικές θερμοκρασίες τα Θεοφάνεια, εμφανίστηκε εξασθενημένη με έντονες βροχοπτώσεις και λίγες χιονοπτώσεις. Μάλιστα την...
ημέρα των Θεοφανείων, που έγινε και η κατάδυση του τιμίου Σταυρού στην Γέφυρα Τζαρή ο καιρός ήταν αίθριος.
   Ανώνυμο βαρομετρικό χαμηλό το βράδυ της Τρίτης (10-01) και το πρωί της Τετάρτης έδωσε ισχυρή χιονόπτωση με ύψος χιονιού τους 30 πόντους και ήταν αυτό στο οποίο δημιουργήθηκαν τα περισσότερα προβλήματα.
    Τέλος ο «Βίκτωρας» το τελευταίο χαμηλό έδωσε βροχές και χιονοπτώσεις, που συνεχίζονται.
  Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, της Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου Αρταίων έδιναν αγώνα να διατηρήσουν προσβασιμότητα  στην Περιφερειακή οδό και στους δημοτικούς δρόμους, κάτι που κατάφεραν. Μεγάλες ποσότητες αλατιού έπεσαν  στους δρόμους ενώ σακούλες αλατιού είχαν διανεμηθεί σε οικισμούς και γειτονιές του Χωριού για χρήση από τους κατοίκους.
   Το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο παρέμειναν κλειστά για έξι  μέρες, μερικά αυτοκίνητα χωρίς αλυσίδες εκτρέπονταν των δρόμων ενώ σε τραυματισμό κατοίκου από πτώση σε πάγο χρειάστηκε η αυταπάρνηση του Βασίλη Κομζιά (εργαζόμενος στο Δήμο Αρταίων), ο οποίος με αυτοκίνητο του Δήμου μετέφερε την τραυματισμένη στο κέντρο του Χωριού όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Τέλος διαρροή κεντρικού αγωγού ύδρευσης λόγω παγετού στην πηγή "κακολάγκαδο" αποκαταστάθηκε άμεσα.
  Το διάστημα από 5 έως 8 Ιαν 2017 φιλοξενήθηκε το 12ο Σύστημα Προσκόπων Κέρκυρας, οι οποίοι έμειναν κατευχαριστημένοι από την φιλοξενία κυρίως του Συλλόγου Γυναικών και υποσχέθηκαν ότι το προσεχές καλοκαίρι θα ξαναεπισκεφθούν την Ροδαυγή για προσφορά εργασιών.










Δεν υπάρχουν σχόλια: