Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Ροδοφέγγαρο: Οι άνθρωποι είναι οι μνήμες τους και οι παραδόσεις τους.


Εργαστήρι ζωγραφικής, κουκλοθέατρο με μύθους του Αισώπου, έκθεση με έργα των παιδιών, έκθεση ζωγραφικής και δημιουργίας με φυσικά υλικά της συγχωριανής μας ζωγράφου, Γωγώς Π. Μπαρτζώκα περιελάμβανε το διήμερο 2 και 3 Αυγούστου στη Ροδαυγή. 
  Οι δραστηριότητες ήταν....
ενταγμένες στα πλαίσια των εκδηλώσεων, που κάθε χρόνο τον Αύγουστο και με την ονομασία «Το Ροδοφέγγαρο», πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού μας «Η Αγία Παρασκευή»
    Έτσι λοιπόν, η πρώτη μέρα ξεκίνησε το πρωί με εργαστήρι ζωγραφικής από την κ. Μπαρτζώκα φέρνοντας τα παιδιά σε επαφή με μεθόδους ζωγραφικής όπως το ντεκουπάζ και κατασκευές με πηλό. Βασικός σκοπός του εργαστηρίου ήταν να μεταδοθεί στους μικρούς …ζωγράφους η εικαστική σκέψη και αντίληψη, με δημιουργικό τρόπο και να ενισχυθεί η φαντασία τους. 
Τα παιδιά κατενθουσιασμένα, δημιούργησαν όμορφα πράγματα, μικρούς πίνακες ζωγραφικής και όμορφα γούρια από πηλό. Για μια ακόμη χρονιά και πάντα κοντά στους συνανθρώπους μας και ειδικότερα στα παιδιά ο Σύλλογός μας κάνει πρωτότυπες εκδηλώσει και δίνοντας ταυτόχρονα βήμα σε νέους καλλιτέχνες να δραστηριοποιούν στα πλαίσια δράσεων του Συλλόγου αλλά και να δείξουν τη δουλειά τους. 
    Το βράδυ της ίδια μέρας, στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου, μια άλλη έκπληξη περίμενε τα παιδιά. Κουκλοθέατρο με τους μύθους του Αισώπου. Τη δραματοποίηση των κειμένων επιμελήθηκε η Ζωή Μπαρτζώκα και τα σκηνικά η Γωγώ Μπαρτζώκα. Οι δύο κυρίες ερμήνευσαν και τους ρόλους, μέσα από τα πραγματικά ωραία κείμενα και τις κούκλες . Οι μικροί μας φίλοι γνώρισαν τον κόσμο των ζώων, τις γκάφες τους, τις πονηριές τους και την εξυπνάδα τους, αλλά  έμαθαν τα τόσο σπουδαία διδάγματα, που ο Αίσωπος αιώνες τώρα μεταδίδει από γενιά σε γενιά. Τη δεύτερη μέρα των δραστηριοτήτων στήθηκε ξανά ένα εργαστήρι ζωγραφικής στην πλατεία και τα παιδάκια ζωγράφισαν τις φιγούρες των ζώων, που από τα παραμύθια του Αισώπου είχαν μάθει.  Το διήμερο έκλεισε με έκθεση των έργων των παιδιών και εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της κας. Μπαρτζώκα που θα διαρκέσει μέχρι και τις 10 Αυγούστου. Στην έκθεση εκτίθενται έργα ζωγραφικής της και κατασκευές με φυσικά υλικά. Ο κόσμος πολύς και οι εντυπώσεις άριστες. Τα παιδιά πολύ χαρούμενα καμάρωναν και φωτογραφίζονταν δίπλα στα έργα τους. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν έως και στις 19 Αυγούστου με ποικίλα θέματα και εκπλήξεις. 
    Οι μνήμες και οι παραδόσεις μας είναι η ιστορία μας, είναι τελικά η γνώση μας και οι αλήθειες μας. Και αυτές οι αλήθειες, δεν πρέπει να χαθούν. Σκοπός λοιπόν του Συλλόγου είναι να διατηρηθεί αυτή η μνήμη. Μπράβο και  στον κόσμο για τη στήριξή του στις προσπάθειες του Συλλόγου.


























Δεν υπάρχουν σχόλια: