Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Παραδοσιακή Βραδιά - 4ο Φεστιβάλ Χορευτικών Ομάδων.

Με την παραδοσιακή βραδιά και το 4ο φεστιβάλ χορευτικών ομάδων συνεχίστηκε το Ροδοφέγγαρο 2016 σημειώνοντας ιδιαίτερη επιτυχία και προσέλευση.
   Η βραδιά (06-08-16) ξεκίνησε με την βράβευση του κ. Βασίλη Τάσιου, του δημιουργού του Λαογραφικού Μουσείου Ροδαυγής, από τον....
Πολιτιστικό μας Σύλλογο. Από το 1995 μέχρι και σήμερα είναι ο αφανής εργάτης και ο επιμελητής του Λαογραφικού Μουσείου. Την τιμητική πλακέτα απένειμε στον κ. Τάσιο ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αρταίων κ.Νίκος Λιόντος.
   Στην συνέχεια οι χορευτικές ομάδες χόρεψαν εντυπωσιακά παραδοσιακούς χορούς απ όλη σχεδόν την Ελλάδα. Τα χορευτικά που έλαβαν μέρος ήταν ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πατρών, ο Χορευτικός Όμιλος Ποντίων Κοζάνης " Αντάμωμαν", ο οποίος προσήλθε με την δική του ορχήστρα, ο Μ/Φ Σύλλογος "ΣΚΟΥΦΑΣ" Άρτας, Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ματσουκίου Ιωαννίνων "Η Βύλιζα" και το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδαυγής.
   Ακολούθησε γλέντι και ελεύθερος χορός για όλους. Στην μουσική ήταν η ορχήστρα του Βασίλη Γεραγόρη. Αξιέπαινη η κίνηση του Συλλόγου να διαθέσει εκτός των άλλων και βακαλάο με σκορδαλιά ή πατατοσαλάτα  κυρίως για αυτούς, που νήστευαν. 


















Δεν υπάρχουν σχόλια: