Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Εορτασμός Αγίας Παρασκευής- Καγκελάρι.

Με  λαμπρότητα και καθολική συμμετοχή των πιστών γιορτάστηκε από την Εκκλησία μας η μνήμη τόσο της Αγίας Παρασκευής όσο και του Αγίου Παντελεήμονος.
Το απόγευμα της παραμονής (25-7)  τελέστηκε Αγιασμός στο Κακολάγκαδο και ακολούθησε πορεία – λιτάνευση της...
Εικόνας της Οσιομάρτυρος Παρασκευής προς τον Ιερό Ναό, όπου εψάλλει ο Εσπερινός με Αρτοκλασία. Την Εικόνα μετέφεραν παραδοσιακά ντυμένοι οι νεαρές-οι: Μαριλένα Κασσάρα, Βασιλική Κολιού (από το Κορφοβούνι),  Χάρης (του Μανώλη Ευαγγέλου - Τζένης Κολιού) και  Γιάννης(του Σταμάτη Κορδή - Αλεξάνδρας Πλαστήρα).
    Ανήμερα  της εορτής τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία με την παρουσία πλήθους πιστών. Συλλειτούργησαν και συνέψαλλαν ο Πατήρ Βαρνάβας από την Μητρόπολη Πρεβέζης, οι ιεροψάλτες Λάμπρος Ζιανίκας, Σταύρος Οικονόμου και Ιωάννης Κομζιάς. Το βράδυ της 27ης Ιουλίου όπως συνηθίζεται, έγινε το καγκελάρι με μεγάλη επιτυχία. Παραβρέθηκε και χόρεψε σ αυτό  ο Δήμαρχος Αρταίων  κ. Χρήστος Τσιρογιάννης καθώς   Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.
    Μετά το καγκελάρι ακολούθησε πανηγύρι στο Κατάστημα της κ. Ευαγγελής Γεωργογιάννη. Να τονιστεί ότι καθ όλη την διάρκεια του εορταστικού τριημέρου ο καιρός ήταν καλοκαιρινός κάτι που σπάνια συμβαίνει.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: